روغن زیتون از میوه درخت زیتون استخراج میکنند. روغن زیتون با فشردن میوه زیتون به دست میآید. روغن زیتون دارای مقدار زیادی چربی اشباع نشده میباشد.
طرز تهیه: میوه زیتون را تکههای ریز میکنند و از آن خمیری به دست میآورند. این خمیر را با آب مخلوط نموده و داخل دستگاه گریز از مرکز (سانتریفوژ) میریزند. در این دستگاه ضمن چرخش، روغن زیتون از بقیه مواد جدا میشود.
روغن زیتون بکر: به روغن زیتونی گفته میشود که تنها توسط فرآیندهای فیزیکی استخراج شده و هیچ نوع فرآیند شیمیایی بر روی آن صورت نگرفته است
روغن زیتون تصفیه شده: این روغن با استفاده از فرآیندهای شیمیایی تصفیه شده و مقدار اسید چرب آزاد آن کاهش یافته است. این روغن در مقایسه با روغن زیتون بکر از ارزش تجاری کمتری برخوردار می باشد.
روغن زیتون خالص : مخلوطی از روغن زیتون تصفیه شده و روغن زیتون بکر می باشد.
آثار روغن زیتون بر تندرستی: تحقیقات نشان داده که مصرف روزانه دو قاشق غذا خوری روغن زیتون، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد که این امر، به دلیل وجود چربیهای اشباع نشده در این روغن است. بنابراین برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری، بهتر است که به جای چربیهای اشباع شده از روغن زیتون استفاده شود تا میزان مصرف کالری روزانه از حد لازم بیشتر نباشد. همچنین روغن گردو و اسید چرب امگا که در گوشت ماهی و سبزیجات وجود دارد همچون روغن زیتون، اسیدهای چرب اشباع نشده دارند و بنابراین برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی مفیدند.
روغن زیتون به دلیل دارا بودن مقادیر زیاد اسید اولئیک برای سلامت قلب و عروق مفید هست.
هنگام ابتلا به سرماخوردگی ، چرب کردن کف دستها و پاها با روغن حیوانی و نگه داشتن جلوی حرارت در هنگام ابتلا مفید است.
ماساژ پوست با روغن زیتون، تعریق زیاد را کاهش می دهد، مژه و ابروها را تقویت می کند و ماساژ پوست سر با روغن زیتون سبب تقویت پوست و مو شده و شوره سر را برطرف می کند. البته نه به این معنا که روغن آن راخالص به سر مالیده شود.
از خواص دیگر روغن زیتون می توان به برطرف کردن سفیدی موی سر و همچنین برطرف کردن خارش و سوزش چشم و پلک اشاره کرد.
این مرطوب و چربکننده چندمنظوره که در صدر جدول قرار دارد، به موها استحکام میبخشد و آنها را درخشان میکند و برای موهای خشک بسیار مناسب است. روغن زیتون باید مدتی پس از استفاده و قبل از خواب حتماً شسته شود. حتی مقدار کمی از آن روی پوستهای خشک هم معجزه میکند.
روغن زیتون (خالص یا خیلی خالص): هنگام استخراج روغن زیتون از میوه ی آن، نیازی به حرارت بالا و فرآیند شیمیایی نیست. به کندی فاسد می شود. برای پخت غذا در درجه حرارت معمولی مناسب است. در صورت مصرف متعادل،LDL (چربی بد) را کاهش می دهد، بدون اینکه میزان HDL (چربی خوب) را تغییر دهد، در نتیجه نسبت HDL به LDL را بهبود می بخشد که برای سلامتی بدن مفید است.
روغن زیتون و قلب
روغن زیتون و دستگاه گوارش
روغن زیتون و فشار خون
روغن زیتون و چاقی
روغن زیتون و پوکی استخوان
روغن زیتون و آلزایمر
خاصیت های درمانی روغن زیتون
سلامانه :زیتون جزو گروه میوهها و با طبیعت گرم و خشک است. از این رو در طب سنتی از مغز گردو، مغز بادام، سرکه، عسل و شیرینیهای طبیعی بهعنوان مصلحات آن نام برده شده است.
دکتر مریم مقیمی، متخصص طب سنتی درباره این میوه پرخاصیت به خبرنگار پایگاه خبری سلامانه میگوید: «بهترین نوع زیتون، نوع سبز و رسیده آن است که در آب و نمک پرورانده شده باشد. اگر زیتون را همراه غذا مصرف کنید، باعث تقویت معدهتان میشوید. البته افراد گرممزاج باید بدانند که زیادهروی در مصرف زیتون میتواند باعث سوختن اخلاط در آنها شود».
وی تاکید میکند که آنتیاکسیدانهای فراوان و روغن خوب موجود در زیتون باعث شده که این میوه به یکی از بهترین دوستداران قلب تبدیل شود و اثرات ضدسرطانی و ضد آلزایمری آن هم به اثبات برسد».
عضو دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران میافزاید: «گنجاندن حجم متعادلی از زیتون در رژیم غذایی خانمها میتواند باعث تخفیف علایم سندروم پیش از قاعدگی در آنها بشود. بد نیست بدانید که برگ زیتون هم خاصیت ضد دیابتیک دارد».
مقیمی خاطرنشان میکند که بخور زیتون سیاه باهسته، برای تنگی نفس و ناراحتیهای ریوی بسیار مفید است. ضمن اینکه ضماد برگ آن هم برای التیام پوست، زخم چشم و ورمهای گرم در طب سنتی کاربرد دارد. «بهتر است بدانید که جویدن برگ زیتون میتواند در درمان آفت دهان هم موثر باشد». وی در نهایت به خاصیت مسهل بودن روغن زیتون هم اشاره کرد.
سبد خرید شما در حال حاضر خالی است.